2010 Basketbol Açılış Töreni’nden Akılda Kalanlar: Hatalar, Başarılar

Dün çok sevdiğim bir hocamız iftara davet etti. İftar sonrasında bir an gözümüz televizyona kaymışken, NTV’de canlı olarak yayınlanmakta olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası açılış törenine denk geldik. Töreni izlerken hocam, kıymetli eşi ve diğer misafir arkadaşımız hep bir ağızdan  organizasyonu eleştirir bulduk kendimizi. Dolayısıyla aslında burada sizlerle paylaştığım yorumlarda, onların da çok ciddi katkıları söz konusu. Buradan kendilerine teşekkürü borç bilirim.

Bahsettiğimiz 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Açılışı haberlere göre tüm dünyada 172 ülkeden canlı olarak yayınlanmış. Bu sebeple etkinliği takip ederken hep aklımda şu sorular vardı “ Bu yapılanlarla 172 ülke aynı anda bizi izliyordu, Acaba nasıl bir etkinlik olacaktı? Biz nasıl temsil edilecektik?”

Devamını Oku

Kum Sanatı İle Ekmeğin Hikayesi

Türk Hava Yolları’nın Ebru Temalı reklam filmi eleştirimde bir diğer reklamdan bahsetmiştim. Kum sanatı ile Ekmek Reklamı var, THY Ebru Reklamı ana fikir olarak buna benziyor demiştim. Bu reklam filmini de çok başarılı bulduğumu belirterek buraya eklemek istedim. Reklam filminde bir buçuk dakika içinde tarlalardaki başağın nasıl değirmenlerde un haline getirildiği, oradan hamur haline gelip usta ellerde fırına verilişi ve sonunda bizlerin sofrasına geliş hikayesi, “Kum sanatı” olarak bilinen son derece görsel bir anlatımla bizlere sunulmuş.

Reklam fikrini bulanları ve reklamdaki kum sanatçıcını tebrik ediyorum. Çok başarılı bir çalışma olmuş.

Reklamın bağlantı adresi :

http://www.vidivodo.com/411763/kum-dili-ile-ekmek

Türk Hava Yolları Reklam Filmi Çok Hoş

Televizyonlarda Ramazan ayı ile birlikte dönmeye başlayan Ebru sanatı ile Türk Hava Yolları reklamını çok beğendim.

Reklamların “Global düşün, yerel oyna” temasının çok güzel örneği. Eskiden Coca Cola’nın Ramazan reklamlarını “yerel oynama” konusunda örnek verirdik. Bundan sonra THY Ebru Sanatı temalı  reklamı bu alanda örnek vereceğim.

Reklamın kısa değerlendirmesi :

  1. Ebru Sanatı çok yerel bir tema. Bizim kültürümüzden. Bu sebeple önemli. Hedef kitleyi etkileyecektir.
  2. Ebru sanatı görselliğin üst düzeye çıktığı bir süsleme sanatı. Bu görsellik izlenirliği artıracaktır.
  3. Ebru sanatı, Ramazan Ayı’na çok uygun bir tema. Çünkü Ebru Sanatı’nın tasavvuf kültürüne de ciddi göndermeleri var. Detaycılar için yan anlam olarak önemli.
  4. Global pazarda da etkili bir reklam olacak. Çünkü Turkish Airlines ile Ebru birbirini tamamlayıcı ve akılda kalıcı unsurlar olarak öne çıkacaktır.

Sonuç ; Ramazan boyunca televizyonlarda gördüğünüzde kanalı değiştirmeden izleyebileceğiniz keyifli bir reklam ortaya çıkmış.

Reklamla ilgili küçük bir merakım söz konusu. Yakın tarihte izlediğim “kum sanatı” ile “ekmek” reklamı vardı. Ebru ile THY reklamı da bu temayla ortak çıkış noktasına sahip. Kim kimden esinlendi konuları reklam camiasında çok öne çıkıyor.

Ancak ben yine de THY reklamını yerelliği sebebiyle başarılı buldum.

Reklamları izlemek isteyenler için bağlantı adresleri:

http://www.vidivodo.com/411573/ebru-sanati-ile-turkish-airlines

http://www.vidivodo.com/411552/turkish-airlines-ramazan-kampanyasi

Lütfen Daha Fazla 118 80 Reklamı Çekmeyin!!!

Uzun süre yazmamak için direttim. Ancak son reklamı da izledikten sonra artık yazmam gerek diye düşündüm.

Genel bir açıklama yaparak konuya başlamak istiyorum.Reklam eleştirileri bölümünde yer alan yazılarda hiçbir kurum veya kuruluşun kötülenmesi söz konusu değildir.Ortaya konulan reklam filmleri üzerinden iletişimle ilgili eleştiriler yapılmaktadır.İlk olarak 118 80 ve 118 18 reklamlarını ilk izlediğimde reklamları anlamakta sıkıntı yaşadım.Herhalde ben karıştırıyorum diye uzun bir süre kendimde suç aradım. Bir reklamda 118 80 diyorlar.Bir diğer reklamda 118 18 diyorlardı.Sonra anladım ki bende bir sorun yok.Gerçekten de iki ayrı numara varmış. Meğer 118 80 ve 118 18 diye bilinmeyen numaralar iki ayrı servis üzerinden hizmet veriyorlarmış. 118 80 reklamları belli bir süre sonra daha da öne çıkmaya başladı.

Devamını Oku

Ferroli Fabrikası Çalışanları ile “İş Hayatında Etkili İletişim” Konulu Eğitimde Buluştuk

Ferroli Düzce Fabrikası çalışanları ile 09 Ağustos tarihinde ” İş Hayatında Etkili İletişim” konulu eğitim kapsamında buluştuk.

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu’nun Ferroli Firması yetkilileri ile imzalamış oldukları protokol kapsamında 4 Ağustos tarihinde orta ve üst düzey yönetcilerle gerçekleştirilen eğitimlerin devamı niteliğinde bu sefer çalışanlarla eğitim gerçekleştirdik.

Eğitimimiz işyerinde “ast ve üst iletişiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri”, ” beden dili” ana başlıkları üzerinde gerçekleştirildi.

Bueğitimleri gerçekleştirmemizde plan ve programların hazırlanmasında büyük emekleri bulunan  Düzce Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Zafer Cingiz’e ve iş dünyasında eğitimi önemseyen yaklaşımları sebebiyle Ferroli Yönetimi’ne teşekkürü borç bilirim.

Eğitim çalışmalarımızın artarak devam etmesi temennisiyle.

FERROLİ Düzce Fabrikası Yöneticileri ile ” Yöneticiler İçin Etkili İletişim Toplantısı”nda Buluştuk

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu İle Ferroli Firması arasında gerçekleştirilen okul sanayi işbirliği protokolü kapsamında 4 Ağustos 2010 tarihinde, Ferroli Düzce Fabrikası orta ve üst düzey yetkilileri ile ” Yöneticiler İçin Etkili İletişim” konulu toplantıda buluştuk.

Toplantıda fabrika yetkilileri ile özellikle “örgütsel iletişim”, ” örgütlerde iletişim temelli çatışmalar ve çözümleri” ve ” etkili konuşma ilkeleri ” başlıklarında paylaşımlar gerçekleştirdik.

Bu toplantıyı gerçekleştirmemizde plan ve programların hazırlanmasında büyük emekleri bulunan  Düzce Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Zafer Cingiz’e ve iş dünyasında eğitimi önemseyen yaklaşımları sebebiyle Ferroli Yönetimi’ne teşekkürü borç bilirim.

Eğitim çalışmalarımızın artarak devam etmesi temennisiyle.

Venüs Giyim A.Ş’de Çalışanlarla İş Dünyasında Etkili İletişim Konulu Eğitimde Buluştuk

Merkezi İstanbul’da bulunan, üretim fabrikası ise Düzce’de hizmet veren, 2009 Yılı İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 489. sırada yer alan Venüs Giyim A.Ş ile Düzce Üniversitesi arasındaki protokol kapsamında  “Etkili İLetişim” temalı eğitim faaliyetimizi gerçekleştirdik.

29 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirdiğimiz eğitimde “İş Dünyasında Etkili İletişim” başlıklı eğitimde, çalışanların üstleriyle iletişim kurarken dikkat etmeleri gereken hususlar, iletişim engelleri ve beden dili konularına değinildi.

Eğitimimize 50 kişilik çalışan grubunun yanısıra yönetimden isimler de katıldı.

Eğitimimize katılan herkese faydası dokunmuş olması dileğiyle, benzeri eğitimlerimize tüm gayretimizle devam edeceğiz.

Bu konuda bizlere tüm imkanlarını seferben eden kurumum Düzce Üniversitesi ve Düzce Meslek Yüksekokulu yetkililerine ve iş hayatında eğitime önem verilmesi gerektiğine canı gönülden inanan Venüs Giyim A.Ş Düzce Fabrikası yetkililerine teşekkürü bir borç billirim.

25 Soruda Yönetici Olarak İletişim Performansınızı Test Edin

Değerli okuyucular, günümüzde herkes için önemli olduğu belirtilen iletişim,  yöneticiler için ayrı bir önem ve değere sahip.

Bir yönetici iletişimi kuvvetli ise yani iletişim sürecini doğru yönetiyor, iletişimin gereklerini yerine getiriyorsa, yönetim başarısı çok daha yüksek oluyor. Bu sebeple yöneticilerin veya yönetici adaylarının kendilerinin performansını ölçümleyebilecekleri bir test hazırladım. Test çok kolay. Kendinize 25 soru soruyorsunuz. Sorulara verdiğiniz cevapları alt alta  topluyorsunuz, sonucunda toplam bir puan elde ediyorsunuz. Ortaya çıkan değerlendirme puanına göre iletişim performansınız hakkında fikir sahibi oluyorsunuz.

Değerlendirme tablosu şu şekilde ;

25 – 49 arası puan alanlar : İletişim süreçlerinde çok kötüyüm, acil yardıma ihtiyacım var.

50 – 74 arası puan alanlar : İletişm konusunda iyi olmaya çalışıyorum, ama eksiklerim çok.

75 – 99 arası puan alanlar : İletişimi kuvvetli yönetici olmaya çok yakınım.

100 – 125 arası puan alanlar : İletişimi kuvvetli bir yöneticiyim.

Herkese testte başarılar.

ÖNEMLİ NOT : Resim büyük formatta olduğu için, tablonun üzerine tıklayarak tam tabloya ulaşabilirsiniz.

Veya tablonun üzerinde mouse’un sağ tuşu ile resmi  farklı kaydet diyerek kolaylıkla resim formatında ulaşabilirsiniz.

Bir Otobüs Seyahati, Bir Servis Elemanı ve Müşteri Memnuniyeti Üzerine…

Değerli okuyucular, burada sizlerle gerçekleştirmiş olduğum bir otobüs seyahati ve müşteri memnuniyeti üzerine görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 3 saat sürmesi planlanan bir şehirlerarası otobüs seyahatine çıkmam gerekti. Devamını Oku