Daha Fazla 118 Temalı Reklam İstiyoruz !!!

Değerli okuyucular, merhabalar. Lütfen yazımın başlığına kızmadan önce yazımı sonuna kadar okumaya özen gösterin. Başlığıma hak vereceğinize inanıyorum.

Bu kısa yazımı yazma maksadımın kesinlikle  ne kadar isabetli bir tahminde bulunduğumu söylemek olmadığını baştan belirtmek isterim. Daha çok şu an yaşanılan durumu “görünen köy kılavuz istemez” sözü ile açıklamak daha doğru olacaktır. İnternet siteme ne zaman yazdığıma  baktım , 19 Ağustos’ta yazmışım. O tarihte daha fazla dayanamayıp ” Lütfen Daha Fazla 118 80 Reklamı Çekmeyin” demişim.

ilgili yazıma “Reklam Eleştirileri” bölümünden veya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://omerfarukozgur.nedendir.com/reklam/lutfen-daha-fazla-118-80-reklami-cekmeyin.html

O dönemde gerekçeleri ile beraber 118 80 temalı reklamların hatalı bir tema ile çıktığını, markaya zarar verdiğini söylemiştim. Ben yazıyı yazdıktan sonra da reklamlar çekilmeye devam edildi. Burada elbette kendimi bir yerlere koyup,  ” Ben çekmeyin dedim, dinlemediler , reklam çektiler” demiyorum. Ancak pozitif bilimlerde araştırma gibi çok güzel bir yöntem söz konusu, lütfedip reklamlara ayırdıkları bütçenin bir bölümünü de araştırmaya ayırıp reklamın tesirini ölçselerdi, sanırım bu durumda olmazlardı. Veya eskilerin tabiri ile “Bir bilene sorsalardı” sanırım durum böyle olmazdı.

Bu yazıyı yazmaya beni teşvik eden www.mynet.com sitesinde gördüğüm, ” Graham Bell bu reklamı görseydi eğer” başlıklı haberdi. Haberde son olarak çekilen 118 33 temalı reklam filmine sosyal ortamda yağan tepkilerden bahsediliyor.

Haberin tamamını okumak isteyenler için bağlantı adresi aşağıdaki gibidir.

http://haber.mynet.com/detay/teknoloji/graham-bell-bu-reklami-gorseydi-eger/565358

Son olarak artık 118 80, 118 33, 118 23, 118 82 , 118 55 vb temalı reklamları çekmeyin demeyeceğim. Bu sefer farklı bir yöntem deneyeceğim. Hani çocuk eğitiminde kullanılan bir yöntem vardır, “Tersini söyleyerek isteneni yaptırma. Yani sürekli bağıran çocuğa, sus denilince susmaz tersini yapar ya. Aile de bu durumda, bağır oğlum, bağır der. Çocuk da şaşkınlıka bu sefer de susar.”

Ben de bu temayı deneyeceğim, belki çalışır. Daha fazla 118 temalı reklam istiyoruz. Daha fazla istiyoruz :) :) :)